Nagłówek strony

Pożyczka na kształcenie to pieniądze na studia podyplomowe, szkolenia, certyfikaty i inne

Intro strony

Nie kalkuluj już kosztów.

Zacznij naukę z naszą pożyczką.

złóż wniosek lub dowiedz się co możemy Ci zaoferować

Czym jest projekt Open?

To nieoprocentowane pożyczki na kształcenie ustawiczne osób dorosłych. Pożyczkobiorcy nie ponoszą żadnych kosztów związanych z ich udzieleniem. Pożyczki mogą zostać wykorzystane na podnoszenie kwalifikacji i rozwój kompetencji w placówkach edukacyjnych Polski i krajów Unii Europejskiej.

O pożyczki ubiegać się mogą osoby pełnoletnie, zamieszkujące terytorium Polski, posiadające pełną zdolność do czynności prawnych. Uzyskane środki finansowe mogą zostać przeznaczone na studia podyplomowe, kursy, szkolenia oraz inne formy kształcenia osób dorosłych (za wyjątkiem studiów I, II i III stopnia), trwające nie dłużej niż 24 miesiące.

zobacz wszystkie

28 2019

Rośnie liczba pożyczkobiorców Funduszu

Nowy rok rozpoczął się pomyślnie dla Funduszu, już prawie 1000 pożyczek zostało udzielonych, ich średnia wartość to niecałe 9 tys. zł. Wśród pożyczkobiorców są osoby sięgające po pożyczki w wysokości kilkudziesięciu tysięcy na studia MBA i certyfikowane szkolenia zagraniczne, ale też takie które pożyczają kilka tysięcy złotych na podniesienie kwalifikacji zawodowych lub zdobycie uprawnień na przykład lotniczych czy kierowania pojazdami.

10 2018

Ile kosztują studia MBA i jak je sfinansować?

MBA, czyli Masters of Business Administration, to elitarne studia podyplomowe, skierowane przede wszystkim do menedżerów, pragnących rozwinąć swoje kompetencje biznesowe. Program studiów obejmuje zarówno przekaz wiedzy teoretycznej, jak i doskonalenie praktycznych umiejętności. Dyplom MBA to nowe horyzonty zawodowe. Absolwenci studiów menedżerskich bez problemu orientują się w zagadnieniach dotyczących ekonomii, finansów, zarządzania przedsiębiorstwem i zasobami ludzkimi, a także potrafią prowadzić negocjacje i aplikować nowatorskie rozwiązania. Dzięki swoim kompetencjom, osoby po studiach MBA są grupą niezwykle cenioną na rynku pracy. Przekłada się to bezpośrednio na ich zarobki, które przeciętnie są nawet trzykrotnie wyższe niż u pracowników posiadających jedynie dyplom magistra. Na studia menedżerskie mogę zdecydować się nie tylko kandydaci doświadczeni w zarządzaniu, ale także każdy, kto planuje zmiany w swoim życiu zawodowym i chciałby wkroczyć na ścieżkę menedżerską.